The storks left the nest

Sun, 08/18/2019 - 08:24
Ultima împerechere

Toate semnele indică: berzele din Vlaha au luat calea Africii. Cei trei pui crescuți în cuibul observat cu camera web au învățat să se descurce singuri și nu au mai trecut pe acasă de săptămâni bune. Părinții lor au petrecut, însă, nopțile în cuib, iar în serile de la început de august s-au împerecheat din nou – în ciuda celor din literatura de specialitate care nu descrie acest comportament (vezi foto). În dimineața de vineri, 9 august, femela Leske și masculul Miska au fost văzuți împreună, în cuib. În seara aceea, Leske nu s-a mai întors în cuib, apoi, începând cu dimineața de marți, 13 august, nu l-am mai observat în cuib nici pe Miska.
Dragi vizitatori, vă mulțumim pentru interesul din întregul an!
Până anul viitor vom încerca să eliminăm problemele tehnice care au făcut, uneori, imposibilă transmisia în direct. Avem în vedere realizarea unor modernizări ale rețelei și să transmitem nu numai imagini, ci și sunete din cuib!
Berzele noastre sunt așteptate să se întoarcă în cuib pe la mijlocul lunii martie 2020. Anul 2020 va fi unul special, întrucât acesta va fi primul an în care se vor întoarce din Africa puii inelați în Vlaha, precum și cei inelați în județul Cluj, în 2017. Sperăm să revedem multe berze inelate!