The first egg in the nest

Sun, 04/12/2020 - 10:37
Primul ou în cuib

La 11 aprilie, în sâmbăta Paștelui Catolic, seara târziu, Leske a depus în cuibul de la Vlaha primul ei ou din acest an. De data aceasta perechea sa, Miska, nu a avut suspiciuni de infidelitate, așa că oul a rămas în cuib. Cei care au urmărit evenimentele de anul trecut știu că Leske a avut în 2019, înainte de sosirea lui Miska, o aventură de o noapte, cu o barză aflată în trecere. Într-un mod cu totul inexplicabil pentru noi, Miska și-a dat seama de acest lucru, astfel că a aruncat primele două ouă din cuib.

Experiența din anii trecuți ne spune că ouăle apar în cuib o dată la două zile, între orele 22 și 23. Eclozarea începe atunci când s-au adunat două-trei ouă. Perechea de berze face renovări la cuib și aduce în permanență crenguțe. Din păcate însă, strădaniile lor nu au rezultat. Pentru că nu reușesc să formeze o coroană în jurul cuibului, toate crenguțele cad la baza stâlpului de electricitate.

În fundalul imaginii de la Vlaha se poate vedea biserica reformată din localitate, veche de 200 de ani. Celor care sărbătoresc astăzi Paștele, le dorim, pe această cale, Paște fericit, iar vizitatorilor noștri ortodocși le urăm o Duminică a Floriilor binecuvântată!