Observarea berzelor poate fi materie de studiu

Dum, 05/24/2020 - 13:56
feszek_este

Observarea cuiburilor de barză ar putea deveni o materie de studiu în baza unui proiect care a fost elaborat de echipa de la Clujbird.ro și care se bucură și de sprijinul grupului Milvus. Propunerea este aceea ca elevii să trebuiască să observe niște lucruri concrete în timp ce urmăresc imaginile live transmise de la cuibul de barză din Vlaha (județul Cluj), pe Clujbird.ro, respectiv cele de la cele două cuiburi de barză de la Dumbrăvioara (județul Mureș), pe Milvus.ro.  
Avem speranța că acest proiect poate fi util și acelor elevi și profesori, care în timpul epidemiei de coronavirus s-au văzut nevoiți să își mute în spațiul online încercările de descoperire ale minunilor naturii. 
Pentru a putea răspunde la întrebările puse, vin în ajutor și imaginile time-lapse, care pe pagina Clujbird.ro pot fi accesate prin intermediul săgeții din stânga imaginii live. Pagina noastră înregistrează și comprimă imaginile surprinse de camera web, la fiecare două minute, iar astfel pot fi revăzute întâmplările care au avut loc în cuib, în decursul unei zile. Imaginile redate pot fi puse pe pauză printr-un simplu click și apoi pot fi repornite, astfel există posibilitatea notării evenimentelor care au avut loc în cuib. De ajutor pot fi, totodată, și știrile de pe Clujbird.ro, care au redat evenimentele mai importante din viața berzelor. 
Mult succes!