Și-a luat zborul și cel mai mic dintre puii de barză

Mar, 07/21/2020 - 22:16
a 8310-es a repulest gyakorolja

La data de 21 iulie, marți, pentru o scurtă vreme, cuibul de berze de la Vlaha a rămas complet gol, ceea ce înseamnă că și cel mai mic dintre puii de barză și-a luat zborul. Unul dintre vizitatorii paginii noastre ne-a anunțat, încă de luni, că a văzut cuibul gol pentru câteva secunde, însă acest zbor probabil că a fost atât de scurt, încât imaginile time-lapse de pe pagina noastră – care pun alături imagini realizate la un interval de două minute – nu a reușit să captureze momentul. 

Zborul de marți a durat mai mult: puii au părăsit cuibul unul după altul, au lipsit din cuib între ora 14:14 și 14:38. Celui mic - care poartă inelul cu numărul 8310 - probabil că era trist pentru faptul că frații săi mai mari l-au tot lăsat singur timp de câte o jumătate de oră, mai multe zile la rând, astfel că a făcut antrenamente serioase în cuib. Dând din aripi, s-a ridicat uneori la o înălțime de un metru, iar apoi se lăsa în jos.

Leske și Miska nu au încetat să aducă hrană puilor. Deși cei patru pui de barză aproape că i-au ajuns din urmă ca mărime, părinții încă le mai aduc mâncare în cuib – de mai multe ori pe zi. Probabil că nu pentru mult timp. De regulă, adulții își petrec nopțile pe stâlpul de electricitate din vecini; asta după ce și-au dat seama că nu există loc suficient în cuib pentru șase berze.