Puii au părăsit cuibul definitiv

Joi, 08/06/2020 - 16:11
golya_hold

Se pare că puii de barză care au crescut anul acesta la Vlaha au părăsit cuibul definitiv. Potrivit imaginilor time-lapse disponibile pe pagină, ultimele ore pe care puii marcați cu inelele nr. 8307, 8308, 8309 și 8310 le-au petrecut în cuib au fost cele din ziua de duminică, 2 august. 
În noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, toți patru au mai dormit în cuib, dar în zori, la ora 5:16, au plecat. Doi dintre ei au revenit la ora 5:22, iar ceilalți doi, la 5:36. La 5:44 și-au luat din nou zborul, la 8:10 a mai avut loc o adunare, iar la 9:30 au plecat din nou. După acest moment, cuibul a rămas gol pe tot parcursul dimineții. 
Puii de barză s-au mai întors în cuib la prânz, la ora 13:04, ocazie cu care au petrecut acolo ultimul sfert de oră. În imaginile time-lapse se poate observa că la ora 13:14 era prezentă toată familia. 
Probabil că Leske și Miska au dat ultimele indicații urmașilor crescuți în acest an. La 13:16, părinții au plecat din cuib, iar peste două minute și-au luat zborul și puii. De atunci, berzele nu au mai fost observate nici în cuib, nici pe acoperișurile caselor din apropiere, nici pe stâlpii de electricitate. Credem că s-au alăturat unui grup de berze care a trecut prin zonă. 
După acest moment, cuibul a fost ocupat din nou de Leske și Miska, iar din câte am observat, s-au și împerecheat o dată în zilele care au trecut. De data aceasta, însă, împerecherea lor nu are ca scop apariția unor urmași, ci servește doar întăririi relației dintre cei doi.