Anul acesta vom putea să și auzim berzele!

Dum, 01/17/2021 - 09:19
havas

Dragi vizitatori! Ne aflăm foarte aproape de momentul în care vom putea să și auzim berzele de la Vlaha. Anul trecut, la scurt timp după plecarea berzelor noastre am demontat vechea cameră web, iar zilele acestea am cumpărat una nouă, care poate transmite și sunet.
La Vlaha este iarnă acum, cuibul este acoperit cu o zăpadă de aproximativ zece centimetri, și în ciuda soarelui, temperatura nu a urcat peste minus cinci grade. Cât timp durează vremea aceasta, noi vom consolida suportul și vom monta noua cameră, în formă de sferă, apoi vom încerca să testăm sistemul. 
Așteptăm ca vremea să fie mai bună pentru ca noul suport și camera să poată fi montate pe stâlpul de electricitate. În ultimii 15 ani, berzele au revenit pe cuib cel mai devreme la data de 15 martie. Ne-am dori ca de la mijlocul lunii martie să transmitem din nou în direct din cuib. De asemenea, analizăm posibilitatea echipării cu GPS a unuia dintre puii de barză care vor apărea anul acesta în cuib, astfel încât să îi putem urmări și drumul către Africa.