Al cincilea ou

Mie, 04/21/2021 - 23:12
otodik_tojas_jobb

    În zorii zilei de 20 aprilie Leske a depus și cel de-al cincilea ou în cuibul de la Vlaha. 
    Experiența anilor trecuți ne arată, însă, că numărul ouălor depuse ne dă un indiciu doar asupra unei posibile limite superioare al numărului puilor.
Anul acesta este al cincilea an în care putem observa cuibul și prin intermediul camerei web. În cei patru ani care au trecut, s-a întâmplat o singură dată ca toate ouăle să fie eclozate și toți puii să crească: în 2020. 
    Dintre cele cinci ouă depuse în 2017, unul a căzut din cuib, dintr-unul nu a ieșit puiul, iar un pui a murit, așa că la finalul verii, doar doi pui au părăsit cuibul împreună cu părinții. Din cele șase ouă depuse în 2018, unul a căzut din cuib, cinci au eclozat, dar numai patru pui au ajuns la maturitate. În 2019, masculul Miska a intuit cumva infidelitatea lui Leske (constatată și de noi) și faptul că primele două ouă nu îi aparțin: acestea au fost aruncate din cuib. În acel an au fost depuse șapte ouă, dintre care două au aterizat sub cuib, unul nu a eclozat, și a murit și unul dintre pui. Doar trei pui au ajuns la maturitate.
    Anul trecut a fost cel mai de succes an pentru cuplul de berze de la Vlaha. Din cele patru ouă au ieșit patru pui, care au și crescut și au putut lua calea Africii.
Toate condițiile sunt date pentru ca și anul 2021 să fie un an de succes.