Cel de-al patrulea pui luptă pentru viață

Mie, 05/19/2021 - 20:38
kisgolya_tojashejban

În cuibul de barză de la Vlaha, al patrulea pui luptă să supraviețuiască. Acest pui a reușit să spargă coaja oului în seara zilei de marți, 18 mai, însă doar o parte a corpului său a fost eliberată din strânsoare. Capul nu a reușit să și-l scoată din ou nici până miercuri seara. Prin mișcarea aripilor sale a semnalat, și după 24 ore de încercări, faptul că se mai află în viață și că luptă.

Leske a depus primele trei ouă la o distanță de câte două zile; pentru al patrulea ou am așteptat patru zile, iar pentru cel de-al cincilea, încă trei. Clocirea continuă a început atunci când a sosit al treilea ou, astfel că nu a fost surprinzător faptul că primii trei pui au venit pe lume aproape simultan. Primii doi au spart coaja ouălor în dimineața zilei de 13 mai, iar al treilea pui, la prânz, în aceeași zi. Cel de-al patrulea pui de barză s-a mai lăsat așteptat o zi și jumătate față de întârzierea cu care a apărut cel de-al patrulea ou, și pare că nu reușește să se descurce cu coaja. 

Miercuri seara, la schimbul de tură de la ora opt, își mai mișca aripa, dar nu a primit ajutor nici de la părinți în spargerea cojii. În cele șase zile câte au trecut, frații săi și-au triplat mărimea. Aceștia i-au îngreunat situația și prin faptul că au crezut că aripa care se tot mișcă este ceva de mâncare, așa că au tot ciupit puiul.