Cuibul a rămas gol

Dum, 08/22/2021 - 11:46
uresen maradt feszek

Sâmbătă, 21 august, cuibul de barză de la Vlaha a rămas gol. Ultima barză rămasă acasă a plecat din cuib la 9 ora dimineața și nu s-a mai întors. Cealaltă barză a plecat cu două zile mai devreme, pe 19 august. 
Timp de două săptămâni întregi, perechea de berze s-a bucurat de zilele de sfârșit de vară numai în doi, fără a avea responsabilități părintești. Împerecherile de toamnă – care nu mai au ca scop procreația, ci întărirea relației lor – nu au lipsit nici de această dată. După ce le-au plecat puii, nu au mai acordat prea multă atenție igienei. De îndată ce nu au mai trebuit să dea exemplu, nu s-au mai deplasat la marginea cuibului atunci când își făceau nevoile, iar astfel, cuibul s-a umplut pete albe.  
Puii au fost primii care au plecat din cuib. Unul dintre ei (din păcate nu am reușit să deslușim numărul de pe inel) a plecat deja la sfârșitul lunii iulie. Sperăm că s-a alăturat altor berze, spre Africa, și că nu a pierit pe undeva. În zorii zilei de 28 iulie, în cuib s-au mai aflat cinci berze, însă la cina de la ora 19 s-au mai întors doar doi dintre cei trei pui. Pe al treilea nu l-am mai văzut de atunci. 
În zilele care au urmat, în cuib au dormit doi pui. Leske și Miska și-au petrecut nopțile pe stâlpii de electricitate și pe acoperișurile din vecinătate. Cei doi pui inelați au părăsit cuibul în 7 august, la ora 6:14. După aceea, în cuib s-au mai întors doar berzele adulte.