Vânturei în direct

Mar, 06/09/2015 - 10:53

Asociația “Apáthy István Egyesület” vă invită să urmăriți momente intime din viața unei perechi de vânturel roșu pe pagina oficială a proiectului “Păsările Clujului în direct”, www.clujbird.ro. Imaginile sunt transmise în direct, zi și noapte de o cameră web, amplasată în dreptul unei cuib de vânturel situat sub acoperișul unui bloc din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca.

Vânturelul roșu este una dintre numeroasele specii de păsări (pescăruș, pițigoi, huhurez, ciocănitori), care s-a adaptat condițiilor urbane și formează parte integrantă a biodiversității orașelor și a vieții noastre. Este o specie diurnă, un răpitor de zi, care contribuie semnificativ la reducerea populațiilor de insecte, rozătoare mici, a broaștelor, șopârlelor fiind protejat atât de legislația europeană cât și de cea națională.

Obiectivul proiectului realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca este sensibilizarea publicului larg față de biodiversitatea urbană, în special față de păsările citadine. Proiectul susține candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.