Berzele de la Vlaha, din nou în doi

Mar, 04/07/2020 - 22:09
Berzele de la Vlaha, din nou în doi

În data de 7 aprilie, marți, evenimentele s-au precipitat în cuibul de berze de la Vlaha. La ora 11:05, Leske a primit un vizitator în cuib. La început, ea a încercat să îi facă pe plac noului sosit prin „masarea”, cu ciocul său, a capului acestuia, iar mai târziu s-au și împerecheat. De-a lungul zilei, acest lucru s-a repetat de mai multe ori.

Această barză pare să semene și mai puțin cu Miska, masculul de anul trecut, decât barza care a petrecut, duminică, o jumătate de oră în cuib. Dar nu mai îndrăznim să tragem concluzii pripite. Prietenul nostru care locuiește în vecinătatea cuibului este convins că este vorba despre aceeași barză, și că, de fapt, la cuib a revenit masculul care a mai fost aici și în urmă cu două zile. De un lucru suntem sigur: în timpul împerecherii, barza nou sosită s-a aflat, întotdeauna, deasupra. Iar asta înseamnă că și anul acesta, cea care a sosit prima în cuib, a fost femela Leske.

La ora 11:52, perechea a trebuit, deja, să gonească un intrus. O a treia barză a încercat să aterizeze pe cuib, însă nu i s-a permis acest lucru. După o încercare ratată de a se așeza pe cuib, noul barză și-a dat seama că nu are șanse în lupta împotriva celor două berze, astfel că și-a continuat zborul.

De-a lungul zilei, perechea de berze a plecat de mai multe ori din cuib, dar s-a întors de fiecare dată. În galeria foto puteți vedea o serie de fotografii efectuate în timpul evenimentelor din prima zi petrecută în doi.