Viszontlátásra 2021-ben!

2020. 08. 31., h - 21:45
integetos

Kedves követőink! Ezúton köszönjük, hogy velünk tartottak, és együtt figyelhettük meg a magyarfenesi gólyacsalád 2020-as évét. Ez az év számunkra is különleges volt, hiszen a koronavírus-járvány miatt több idő jutott Leske és Miska, valamint a fészekben felnőtt négy kisgólya életének a megfigyelésére. Legtöbbször a gólyák kelepelése hívta fel a figyelmünket arra, hogy valami különleges történik a fészekben. Az is előfordult azonban, hogy az önök megfigyelései – amelyeket megosztottak a honlapon – segítettek megérteni a fejleményeket. 
Augusztus végén lejár az élő közvetítés bérleti szerződése, szeptembertől már nem érdemes élőben mutatnunk az üres fészket, a honlap hírei, képgalériái, videói továbbra is böngészhetők maradnak, fórum rovata pedig továbbra is él. 
2020. március elejétől augusztus végéig 17 174 egyéni látogató kereste fel a Clujbird.ro-t, összesen 184 723 alkalommal. Mind az egyéni látogatók száma, mind a megtekintéseké mintegy 50 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Látogatóink 23,6 százaléka volt visszatérő vendég. Köszönjük az aktivitást! Idén először éreztük, hogy közösséggé formálódtunk.
Keressük a lehetőséget, hogy 2021-re kicseréljük a kamerát egy olyanra, amely hangot is képes közvetíteni, és hátha azt is sikerülne megoldanunk, hogy az egyik kisgólya a gyűrűzéskor nyomkövetőt is kapjon.
Jó egészséget kívánunk önöknek! Viszontlátásra 2021 márciusában!


GAZDA Árpád – újságíró, a hírek és a fényképek szerzője,
dr. SZABÓ D. Zoltán, biológus, szakértő,
LASLAVIC Tímea, fordító - román nyelvű szövegek,
SZÉKELY Blanka, újságíró - angol nyelvű szövegek,
LÁZÁR Lehel, a honlap fejlesztője,
OKOS Zsolt, műszaki szakértő,
TAMÁS István, technikus,
valamennyien önkéntesek