Párban a gólyáink

2021. 04. 04., v - 14:19
ismet parban

    Április 2-án, húsvét nagypéntekjén délután Leske párt fogadott maga mellé a magyarfenesi fészekbe. Több jel arra utal, hogy Miska érkezett haza. 
    Már Leske idei első magyarfenesi napján is megjelent egy gólya, (talán egy udvarló) amelyik szívesen beköltözött volna a fészekbe, de a tojó elzavarta. A látogató előbb a római katolikus templom tornyán a keresztről, majd a szomszédos ház kéményéről szemlélte a fészket, de aztán belátta, hogy nincs esély a beköltözésre. Hosszas körözés után tovarepült kelet felé. 
    A pénteken érkezett gólya szeme körüli fekete folt a Miskáéhoz hasonlít, az idei hím gólya csőre azonban mintha élénkebb színű lenne, mint amilyen Miskáé volt. Annyi biztos, hogy teljes volt iránta Leske bizalma. Az érkező 14:36-kor szállt a fészekre, majd 14:56-kor, 16:40-kor és 17 órakor is párzás következett. Közben Leske rábízta a fészket, míg maga repült ki egy csőrnyi szénáért. 
    A hím gólya időben érkezett ahhoz, hogy korán lehessen lerakni a tojásokat, és kikölteni az idei kisgólyákat. Miska tavaly április 5-én, tavalyelőtt pedig április 3-án érkezett. Még több fotó az egymásra találás pillanatairól itt.