Az életéért küzd a negyedik kisgólya

2021. 05. 19., sze - 20:38
kisgolya_tojashejban

Az életéért küzd a negyedik kisgólya a magyarfenesi fészekben. A fiókának kedden, május 18-án este sikerült szétfeszítenie a tojáshéjat, de csak teste egy része került ki a szorításból, a fejét még szerdán estig sem sikerült kiszabadítania a tojáshéjból. A kisgólya az egyik szárnyacskája mozgatásával 24 óra próbálkozás után is jelezte, hogy életben van, és küzd még. 
Leske kétnaponta rakta le az első három tojást, a negyedikre négy napot, az ötödikre további hármat kellett várni. Az állandó kotlás akkor kezdődött, amikor már a harmadik tojás következett, így nem volt meglepő, hogy az első három fióka csaknem egyszerre jött a világra. Az első kettő május 13-án reggel, a harmadik ugyanaznap délben törte fel a tojáshéjat. 
A negyedik kisgólya másfél nappal többet váratott magára, mint amennyit a negyedik tojás késett, és úgy tűnik, nem boldogul a tojáshéjjal. Szerda este a nyolc órás váltáskor még mozgatta a szárnyát, de szüleitől nem kapott érdemi segítséget a tojáshéj feltöréséhez.  Testvérei az eltelt hat nap alatt immár a tojás három-négyszeresére nőttek, és azzal nehezítették a dolgát, hogy élelemnek nézték a vergődő szárnyacskákat, és oda-odacsíptek.