Gyűrűt kaptak a magyarfenesi kisgólyák

2021. 06. 23., sze - 19:55
gyuruzes_telefonnal

Mintegy negyven gyermek vett részt szerdán, június 23-án a magyarfenesi kisgólyák gyűrűzésén. Az egyik kisgólyát – mely a fészek alatt kapott gyűrűt – meg is simogathatták a gyermekek. 
A gyűrűzés során takaró került a fészekben maradt kisgólyákra, nehogy leugorjanak félelmükben a fészekből. Leske és Miska az egyik szomszédos ház kéményéről figyelte és izgulta végig a műveletet. 
A magyarfenesi kisgólyák a 7836, 7837 és 7838-as számot kapták. Nyilvántartásba került a csőrhosszuk is. A fészek alatt gyűrűzött kisgólyánál 94 milliméteres, a másik kettőnél 100, illetve 108 milliméteres csőrhosszat jegyeztünk fel. 
A gyűrűzést dr. Szabó D. Zoltán biológus, a magyarfenesi gólyamegfigyelési projekt szakmai vezetője és a Milvus Csoport munkatársa végezte, aki rögtönzött kiselőadást is tartott a gólyákról az összegyűlt gyermekeknek és szüleiknek, és válaszolt a feltett kérdésekre.

A fészekhez való hozzáférést lehetővé tevő emelőkosaras autót a Tordaszentláaszlói Polgármesteri Hivatal bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük a segítséget!
A gyűrűzésről itt nézhet meg több fényképet.