Miska és Leske újra együtt

2022. 03. 29., k - 21:56
egyutt22

Egy napot sem kellett várnia a fészekbe elsőként érkezett gólyának, és kedden, március 29-én kereken 14 órakor megérkezett a párja is. Hangos kelepeléssel köszöntötték egymást, és azonnal párzásba kezdtek. 
Bizony, be kell ismernünk, hogy tévedtünk, amikor Leskének néztük a hétfőn érkezett gólyát. A hétfőn és kedden készített fényképeket összevetve ugyanis megállapítható, hogy a korábban érkezett gólya volt felül a párzás idején. Ez pedig azt jelenti, hogy ő a hím. Idén tehát megdőlt az a korábbi években megfigyelt gyakorlat, hogy a magyarfenesi fészekre a tojó érkezik hamarabb. 
Abban se lehetünk teljesen biztosak, hogy ugyanaz a Leske és Miska tért vissza Magyarfenesre, akik tavaly is itt fészkeltek. Ezt csak akkor állíthatnánk egyértelműen, ha meg lennének gyűrűzve, és különböző években olvasnánk le ugyanazt a számot a gyűrűjükről. A gólyák erősen hasonlítanak egymásra, és – be kell ismernünk – legfeljebb egymástól tudjuk megkülönböztetni őket, azt is jobbára csak akkor, ha mindketten a fészken vannak.
Az egymásra találás pillanatait idén is fotógalériában örökítettük meg. Vessék össze önök is az egymásra találás tavalyi képeit az ideiekkel, és vonják le saját következtetéseiket!